29 Mart 2019

Toyuq ştrudeli

Bişirilmə vaxtı

60 dəq

Kateqoriya

Quru yemək

Ədviyyat

Duz, istiot
  1. İstiot, əzilmiş sarımsaq, cirə, soya sousu və günəbaxan yağını qarışdırın. Toyuq ətini 3 sm qalınlığında hissələrə bölüb kütlənin üzərinə əlavə edin və 10-20 dəqiqə gözlədin.
  2. Kasaya 5-6 x.q. xaşxaş tökün. Toyuğu kağız salfetlə qurulayıb xaşxaşa batırın.
  3. Qat-qat xəmirin ortasına toyuq filesini yerləşdirin. Üzərinə mərcanıları əlavə edin. Qalan xaşxaşı üzərinə səpin. İçliyi xəmirin kənarları vasitəsilə bükün və rulet formasına gətirin. Ştrudelin üzərində kiçik kəsiklər edin.
  4. 225°С isidilmiş sobada 35 dəqiqə bişirin. 

İnqredientlər

Toyuq filesi

600 q

Qat-qat xəmir

275 q

Mərcanı

100 q

Xaşxaş

100 q

Sarımsaq

4 diş

Soya sousu

2 x.q.

Cirə

1/2 ç.q.